torstai 23. helmikuuta 2012

Ihana sairaus – talokuume!

Olen potenut jälleen koko eilisen illan ja tämän päivän hillitöntä päänsärkyä, nyt vasta silmät kestävät ruudun tapittamista. Pahoittelen siis blogihiljaisuutta.

Koko päivä on oikeastaan mennyt nukkuessa ja voi naiset, ettepäs arvaa millaisia unia olen nähnyt. NO EI SELLAISIA, senkin pervot, eikä edes hääpainajaisia tällä kertaa vaan talounelmia!
Olemme selailleet Oikotien ym. tarjontaa, mutta eiiiii.... Kaikki myynnissä olevat kodit ovat ahtaita, ikkunat ovat pieniä ja huonekorkeus lähinnä Nukamakkaralle sopivia. 

Kun rakentaa itse, niin saa itse päättää kaikesta – myös niistä ikkunoista ja huonekorkeudesta. 

Suunnittelemme myyvämme nykyisen kotimme syksyn aikana ja himona olisi seuraava ilmestys: Valoa, tilaa ja vielä kerran valoa. Unelmoin kodinhoitohuoneesta, pukeutumishuoneesta ja makuuhuoneesta, josta pääsee parvekkeelle suurten ovien läpi. Myös sauna, takka ja oma piha ovat aivan <3.

Suuret ikkunat. <3


Tällä hetkellä musta-valkoinen ja melko moderni sisustus pienillä pehmikkeillä miellyttää silmääni eniten. Kaipaan myös pieniä väripilkkuja, kuten keltaista, pinkkiä ja sinistä.


Kannustalon avaimet käteen -periaatteella rakennetut talot olisivat meille näillä näkymin paras vaihtoehto, koska hermot ja aika. Luotan myös Kannustalojen laatuun, onhan lapsuudenkotini pysynyt hyvässä kunnossa pian jo kolmekymmentä vuotta, vaikka siellä on hillunut näinkin armoton ja hurja kakara (eikä edes yksin). 

Millaisessa kodissa te haluaisitte asustaa?

<3 Choco

14 kommenttia:

 1. Taitaa olla niin, että asun tällä hetkellä juuri sellaisessa talossa missä aina halusinkin. Maalla, rauhassa, mutta ei kuitenkaan keskellä metsää. Iiiiiiso piha ja kompaktin kokoinen talo meille ja koirille <3 Kun vielä saan aloitettua remonttisuunnitelmat niin sitten on ihan täydellistä. (vaikka kertaalleen tää jo rempattiin vähän alle neljä vuotta sitten...mutta nainen kun on...niin tuli kyllästyminen pintoihin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta!

   Tuo pintojen uudistaminen on onneksi helppoa, joten se meille naisille sallittakoon ;).

   Poista
 2. Talokuume on kyllä sellainen, ettei siitä pääse ihan hevin pakoon... edes siinä unelmakodissa. Kauniita koteja on vaan niin ihana katsella ja haaveilla. Ja näin kevään tullen muhunkin on iskenyt remppa- ja sisustuskuume. Pintoja uusiksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta – talot on niin kauniita :). Ja kevään korvalla kotia pitää aina jotenkin uudistaa, nyt kaipaisin keltaista kovasti...

   Poista
 3. Meillä on Miehen kanssa täysin utopistinen haave kartanonkokoisesta omakotitalosta, jossa olisi vähintään piha, autotalli, ulkoharrastusvälineiden säiltyshalli, useampia makkareita, sauna ja iiiihanan iso keittiö, sijaintina mieluusti Helsingin keskusta ja merinäköala, kiitos. Ai miten niin haastava kombo? :D

  Ne realistisemmat haaveet esim uusista verhoista saavat rauhassa odottaa häiden jälkeiseen aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Joo itselläni tuo sama ongelma – kaikki pitäisi saada, mutta halvalla kiitos :D.

   Poista
 4. I feel you! Meidän tän hetkinen ehdoton suosikki on Kannustalon Lato! Oi sitä ihanaa yksinkertaisuutta. Se taitaa kyllä olla sellainen talomalli, jota joko vihaa tai rakastaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi se on kyllä tosi kaunis, etenkin sisältä! Ulkoa se on ehkä liian erilainen valinta meille, mutta kaunis kyllä. Voisin jo kuvitella miten siihen eteiskuistille sais kauniit lyhdyt palamaan sun muuta....

   VOIHAN TALO. Tahdon sen heti.

   Poista
 5. P.S. Sulle on tunnustus blogissani! :)

  VastaaPoista
 6. Eikös muuten tulevassa kodissa pitäis olla myöskin oma huone kengille, niin kuin Sinkkuelämää-leffassa? :) <3 Itse oon ainakin haaveillut sellaisesta! Saas nähä toteutuuko ikinä :D

  Sulla on muuten aikas samanlainen talomaku kuin mulla :) Valkoista, mustaa, modernia ja avaruutta. Väriläiskät voivat sitten vaihdella vuodenajan ja mielialan mukaan :) Itselläni ainakin kevään tullen tulee halu laittaa kotiin pirteitä värejä, kuten limeä, keltaista ja oranssia. Sitten taas syksyn ja talven lähestyessä esim tyynyt ja verhot vaihtuvat tummempiin sävyihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta katsos sulla on niin hyvä maku, että pakkohan sen on olla sama maku ku mulla ;D. Olisin toivonut modernimpaa talomallia, mutta koska se halutaan oletettavasti joskus myydä, niin perinteiset mallit näyttää uudemmilta vuosikymmeniä. Nuo Kannustalon mallit on niin <3.

   Ja pitää olla oma vaatehuone vähintään, se on must. Sinne sitten ehottomasti semmoinen hyllyteline kengille, johon voi laittaa pienet valot..... Aaahhh.... Voi mää ei malttais odottaa!

   Poista
 7. Talokuume on vaarallista! :) Siitä ei niin vaan pääsekään eroon. :) Mä olen myös alkanut potea talonlaajennus kuumetta. Kuljen kotona silmät leiskuten "jos tuon seinän kaataisi" ja mies pelkää koska olen lekan kanssa kotona heilumassa hänen tullessa kotiin. :D Laitoin myös tunnustusta blogillesi Varpusen tapaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, kiitos :).

   Pitääpäs ryhdistäytyä, mennyt monta päivää blogaamatta ja nyt on aihekin valmiina heti kaksin kappalein :).

   Poista