maanantai 26. maaliskuuta 2012

Entäs sitten ne huonot häät...

Edellisessä pohtauksessa pohdittiin täydellisiä häitä, niin jatketaan aihetta vielä sitten sillä huonommalla vaihtoehdolla.

Pyytäisin teitä kertomaan kommenttiboksiin (josta nykyään on otettu se tyhmääkin tyhmempi sanavahvennus pois) kokemuksia huonoista häistä tai asioista, joiden vuoksi häät mielestänne menevät pilalle.

Eli mikä pilaa häät vieraan tai hääparin mielestä? Onko itselläsi huonoja kokemuksia?
Kuva. 
Omasta mielestäni ehdottomasti huonoin puoli on, jos häissä on tylsää. Huono ruoka, juomat ja vielä huonot vitsitkin menevät, mutta jos juhlaväki esimerkiksi vain odottaa odottamistaan, eikä kukaan oikein tiedä mitä odotetaan, lössäyttää se tunnelman aika takuuvarmasti. 

Myös lapsuudessa monet häät olivat hieman tylsähköjä, sillä tehtävänäni oli samanikäisten serkkujen ym. kamujen puuttuessa lähinnä istua pöydässä kuunnellen aikuisten juttuja ja syöden – no okei, tuo vika juttu on aina aika kivaa.

Näin pian avioituvan morsmaikun näkökulmasta tämä esimerkkitapaus voisi vetää aika hiljaiseksi...



Nyt emännät peukut pystyyn, ettei meille käy noin (onneksi Johanneksen kirkossa ei ole vettä).

<3 Chocohttp://1funny.com/boring-wedding/

3 kommenttia:

  1. Me oltiin pari kesää sitten häissä, joiden juhlapaikka oli ihan kamala. Jos halusi vessaan, ulos, syömään, juomaan mitä tahansa... oli kaikkien noustava samasta pitkästä pöydästä ylös jotta mahtui kulkemaan. Ja sen lisäksi takana istuvan ihmisenkin oli noustava koska tuolien välissä oli ehkä viisi senttiä tilaa. Että sillee.

    Samoissa häissä sulhanen oli hirveessä humalassa ja nolasi huuteluillaan kyllä itsensä totaalisesti.

    Ylipäänsä silti sanoisin että jos ruoka on pahaa tai juomat loppuu niin siihen tyssää kyllä myös viihtyvyys. Sellaiset on huonot häät.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se on se Tanjankin mainitsema ahdas tila. -.- Hyyyyyyi. Olimme muutama vuosi sitten talvihäissä, ja n. 100 hengen porukka oli ahdettu tilaan, jossa olisi n. 50 henkeä mahtunut olemaan suht tilavasti. Muutaman tunnin jälkeen iski aivan järkyttävä päänsärky - happea kun ei enää riittänyt. Ehkä kamalin hääkokemukseni ikinä (vieraana).

    Ja toinen on ehkä se, että juhlassa on negatiivisessa mielessä jännittynyt tunnelma: vieraat ovat keskenään tuntemattomia, ja lyhyiden small talkkien jälkeen keskustelut hyytyvät täysin. Tällaisiin tilanteisiin (esim. juhlapaikalla saapuminen, vapaat seurusteluhetket) haluan ainakin itse laittaa edes instrumentaalimusiikkia soimaan taustalle. Josko tämä rentouttaisi edes hieman :) Hopes up!

    VastaaPoista
  3. Mä aina mietin kun kuulee näitä kommentteja että "meillä on rennot seurusteluhäät, meille ei tuu ainakaan mitään leikkejä eikä kyllä mitään muutakaan ohjelmaa" että mitenköhän mukavia ne vieraille on. Itse olin häissä, joissa tunsin tasan muutaman ihmisen ja joissa ohjelmanumerot rajoittuivat kakun leikkaamiseen, häävalssiin ja kahteen erittäin lyhyeen (ja tylsään) leikkiin. Voin sanoa, että aika tuntui hyvin pitkältä. Loppuillasta soitettu musiikki auttoi sen verran että oli ainakin jotain mitä kuunnella, siinä mielessä Katja on minusta oikeilla linjoilla.

    Hääleikit on kakspiippunen juttu, en niistä itsekään juuri tykkää, mutta jos ei häävierailla ole yhtään mitään muuta tekemistä kuin se syöminen ja juominen, niin todennäköisesti heillä on tylsää ja häät siksi huonot.

    VastaaPoista