sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Morsiuspuku vartalotyypin mukaan

Morsiuspukuja on yhtä monen mallisia kuin on meitä morsiamiakin – lyhyitä, pyöreitä, kapeita, pitkiä, hihoilla, ilman hihoja, laahuksella ja vaikka jos jonkinmoisella härpäkkeellä – siinä voi herkempi kuulkaas mennä jo ihan sekaisin.Itse sovittelin aluksi ball gown -tyyppisiä pukuja, jotka levenevät heti vyötäröltä. Puvut olivat kauniita, mutta tunsin itseni ihan todella paksuksi enkä viihtynyt ainoassakaan.

White Onen Toscana oli pitkään yksi suosikeistani, kunnes näin sen päälläni. 
Myös merenneito-malli oli täydellinen nounou – sen sentään tunnistin heti.

Olen omena-mallia, eli jos ylimääräistä löytyy, se löytyy ehdottomasti vatsan seudulta. Pukeutumisoppaiden mukaan oma pukuni tulisi olla drop down waist, eli lantion kohdalta levenevä puku ja voi kuulkaas kun sain sellaisen päälleni – olo oli tuhat kertaa kauniimpi ja parempi.

Pudotettu vyötärö sopii loistavasti omppumallisille naisille ja tuo muuten mukavasti myös lisäsenttejä. 
Siksipäs olisikin hyvä tuntea oma kroppansa ennen ostoksille suuntaamista.

Omenavartaloiselle tosiaan sopivat lantiolta (ei siis takapuolen alapuolelta) levenevät puvut. Tämä teki minusta hetkessä sekä pidemmän että hoikemman näköisen – ja eihän semmoisesta nyt voi kuin tykätä, hyvänen aika.

Olen myös pienikokoinen, joten liian runsaat puvut kannattaa myös unohtaa. Muuten voi käydä niin, että morsian hukkuu pukuun. Ei nättiä.

Tiimalasimorsiamet ovat niitä onnekkaita, sillä heille sopii oikeastaan mikä vain – vyötäröä kannattaa korostaa!

Päärynävartaloiselle, eli takapuolestaan muhkeammalle kaunokaiselle, sopii a-linjainen puku sekä v-kaula-aukot, jotka tuovat hieman näyttävyyttä hartioihin.

Käsivarret voi myös peittää, mikäli ne eivät ole paras kohta. Paljastaa voi sen sijaan vaikka selkää tai suloiset olkapäät. 
Kaupat ovat edelleen pullollaan olkaimettomia pukuja, mutta jos käsivarret ovat kovin paksut kannattaa ottaa jonkinmoiset hihat – olkapäät voivat edelleen olla paljaat, mutta käsivarsia voi peittää esimerkiksi hihoilla tai vaikkapa puvun päälle laitettavalla bolerolla.

Hyvä idea on näyttää sitten vaikka selkää tai korostaa rintoja ja dekolteeta v-kaula-aukon avulla.


Kuvittelin oikean puvun löytymisen olevan helppoa – nehän ovat kaikki valkoisia ja mallit ovat selkeitä. No eipäs niin käynytkään. Se on harvinaisen turhauttavaa, koska päivää varten ladataan niin paljon toiveita – olisi kurjaa tuntea olonsa rumaksi hääpäivänään.

Onneksi olen omani löytänyt, tsemppiä teille muille etsintään – kyllä se vielä löytyy!

<3 Choco

4 kommenttia:

 1. Täällä on päärynä/tiimalasi, päivää. Painoa oli pukusovitusten aikaan 6 kiloa enemmän, jolloin päärynämalli oli vielä korostuneempi ja voi elämän kukkuu, että madalletut vyötäröt näyttivät kamalilta päälläni. Kaunis puku rekissä ja aivan kaamea päälläni! A-linja oli itselleni ihan ehdoton ja vyötäröstä tulikin puvussani ihan ampiaismallia etenkin painonpudotuksen myötä. Vähän jäi mietityttämään, että olisivatko madalletut vyötäröt sittenkin tällä nykyisellä figuurilla toimineet... Ja olisi pitänyt ihan naurujen vuoksi kokeilla yhtä merenneitoa! Ei taatusti toimisi tällä kropalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä yhtä hoosiannaa, kun saa omalle kropalleen sopivan puvun ja näyttää vihdoin paremmalta :D. Olin ihan hätää kärsimässä, kun kaikki unelmat saivat minut näyttämään... Noh, ei ainakaan hyvältä.

   Poista
 2. Sulla kävi tuuri, lantiolta levenevät onki niitä kauniimpia pukuja ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne on kyllä kauniita, mutta aluperin olisin toivonut näyttäväni hyvältä ihan noissa ball gown -tyyppisissäkin. Ne on jotenkin mun mieleen :).

   Poista