lauantai 2. kesäkuuta 2012

Hääkimpun tekeminen itse

Täällä on ollut hiljaista ja syytän siitä viimeisiä kasaan saatavia opintojani – mutta nyt ne on kuulkaas puristettu loppuun, ihan mahtavaa! Töihinkin olen palannut ja häähumu on vihdoin ihan täysin ohi – ja olisin vain niin loman tarpeessa. Kiva, että vietin lähes kaiken lomani häiden alla :D.

Ajattelin tehdä teille postauksen hääkimpustani, koska siitä on tullut hirmuisen paljon kehuja ja sehän oli ihan säästöbudjetilla tehty! Kukat maksoivat yhteensä 50 euroa ja tekemisestä en maksanut mitään, koska itse taitavin pikku kätösin tein sen, minkä jokainen 4-vuotias taitaa – tavallisen kukkakimpun.

Seuraavan postauksen hääkuvista löydät enemmän kuvia kimpusta.  Ja kaikki kuvat tietenkin hääkuvaajamme Tuukka Ervastin käsialaa myös tässä postauksessa.

Näin läheltä tarkasteltuna ei ehkä aivan ammattilaisen veroinen, mutta kaunis yhtä kaikki. 

Omassa kimpussani kukkina oli viisi pionia ja kolme hortensiaa. Hortensiat olivat sinisiä ja pionit valkoisista vaaleanpunaisen kautta tummaan fuksiaan – mielestäni tällä yhdistelmällä sai mielenkiintoisen väriskaalan. Suuria kukkia käytettäessä tekeminen oli ainakin itselleni varsin helppoa.

Kukkien lisäksi tarvitset sakset (terävällä veitsellä tulee paras imupinta tosin), kukkateippiä (myydään esim. tiimarissa) ja silkkinauhaa haluamassasi värissä (suomeksi siis lettinauhaa). Apukaverikin on hyvä olla, mutta kyllä se yksinkin onnistuu.

Jälkikäteen ajatellen olen iloinen, että en pulittanut kimpusta enempää (lähtöhintä oli 120 euroa), koska kirkon ja kuvien jälkeen se rassukka unohtui pöydälle, mistä sitä kukaan enää tuskin huomasikaan. 

Tanssin aikaan jo unohdettu, reppana. Ja varretkin on leikattu vähän niinku Choco-tyyliin :D. 

Näin teet pyöreän ja tavallisen "niittykimpun" suurista kukista Choco-tyyliin...

1. Valitse yksi kukka, jonka ympärille työn teet – itselläni se oli suuri pioni. Älä leikkaa varsia vielä. Poista kuitenkin lehdet (tai voit jättää ne, jotka ovat kukkaa lähimpänä, jos haluat)
2. Asettele jokainen kukka aina seuraavan viereen tiiviisti ja siten, että varret risteävät alhaalla. Hae pyöreää muotoa. Voit asetella väliin myös vihreää, yleensä vehreykset tosin jätetään sinne loppuvaiheeseen.
3. Tartu kaikkiin varsiin yhtä aikaa kädelläsi, jolloin ne humpsahtavat oikeille paikoilleen (kylläpäs on muuten ammattimaisesti selitetty tämä rouvan homma :D).
4. Pyöritä varsien ympärille tiiviisti kukkateippiä "paketiksi". 
5. Pyöritä teipin ympärille silkkinauhaa ja tättädää – vähänkö tuli komia kimppu!

Itse tein kimpun edellisenä päivänä ja laitoin sen jääkaappiin odottamaan The päivää. Kukat ostin kahta päivää aikaisemmin, jotta ne ehtivät avautua kunnolla (menevät muuten jääkaapissa hieman suppuun jälleen, mutta avautuvat nopeasti taas). Tämä riippuu kukkalajikkeesta, joten kannattaa jutella kukkakauppiaan kanssa aiheesta ja kukkien kestävyydestä.

Ai niin – muistakaa myös valita kestäviä kukkia, jotta kimppu ei nuupahda kesken menon! 

Ohessa vielä näppärä video, jossa idea ehkä avautuu meikärouvan selitystä paremmin :D. Itsehän laitoin muuten kukkateippiä vasta lopuksi, tässä sitä lisäillään useampaan otteeseen – teinä luottaisin ehkä ammattilaiseen, vaikka omanikin pysyi hyvin kasassa :D.


Ja vielä toinen, hieman erilainen versio – Youtube on näitä muuten tulvillaan (ja ps. ruusut ovat kaiketi kukista kestävimpiä, mikä voi myös selittää niiden suosiota).


<3 Choco

Ai niin ps. ps. Mun kimppu kesti paremmin kuin ammattilaisen tekemä sulhasen kukka – että siitäs saitte kaikki äkäiset kukkakauppiaat, joiden palveluhalukkuus loppui tasan sillä hetkellä, kun kerroin tekeväni kimpun itse. :D

14 kommenttia:

 1. Sulla oli kyllä ihana kimppu! Tsiigailin tuon ekan videon just alusta loppuun ja oon tällä hetkellä ihan satavarma, että tuun tekeen kimppuni itse! :D Helppoa, hauskaa ja hyvännäköistä (kunhan pitää huolen ettei oo liian montaa juttua tehtävänä edellisenä iltana)! Mä en edes halua mitään liian säntillistä kimppua, joten eihän se haittaa, ettei se oo ihan just ja prikulleen tasainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti! Itsellenikään tuo kimppu ei ollut niin tärkeä ja halusin, että se on sellainen luonnollinen – ei liian laitettu, eli oli just täydellinen vaihtoehto mulle :).

   Poista
 2. Minäkin aijon tehdä kimpun itse.
  Ei huvita laittaa siiheen yli 100e.

  Sulla on kyllä ollut tosi ihana kimppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata :). Ja samaa mieltä – kimppuun ei kannata tuhlata liikaa rahaa, kun voi päästä pienemmälläkin.

   Poista
 3. Onneksi oot mun sisko (ja kaaso) niin teet mullekki! pus x

  VastaaPoista
 4. Ajattelin itsekin tehdä oman kimppuni, mutta pari juttua jännittää: floristien nihkeys ja häitä edeltävän päivän jännitys. Kiva mennä hääpäivän aamuna johonkin kukkakauppaan rukoilemaan jotakin kimppua jos oma tekele on suunnilleen heitetty ikkunasta ulos bridezilla-stressikohtauksen iskiessä. Haluan kyllä itsekin sellaisen rennon ja maanläheisen kimpun, mutta toisaalta esim. mehikasvit kiinnostaisivat ja en tiedä kukista mitään, joten tarvitsisin floristin kertomaan mitä kannattaa ja ei kannata laittaa.

  Jännittikö sinua oman kimpun tekeminen?
  Ja kerrotko vielä mistä ostit kukat? Ai niin ja tuliko kaasoillesi kimppuja?

  Kiitos ja suuret onnittelut rouviintumisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... Kyllähän se ehkä jännitti, mutta toisaalta olen sellainen tee itse -nainen ja tottunut korjaamaan omia töskäyksiäni, että en pahemmin ajatellut, kunhan ryhdyin hommiin :D. Neuvoisin, että pysyttelet jossain melko helpohkossa kimpussa ja kannattaa esimerkiksi googlata erilaisia kimppuja, josta sitten ottaa mallia. Kukat ostin ihan Stockmannilta ja kaasoilla ei ollut kimppuja.

   Ja kiitokset onnitteluista :)

   Poista
  2. Ai niin ps – floristit oli kyllä kaikki aika nihkeitä, kun kerroin tekeväni itse oman kimppuni :D. Kannattaa siis ensin kysellä kukkien kestävyyttä ym., ja vasta sen jälkeen kertoa tästä omakätisestä osuudesta...

   Poista
  3. Suuret kiitokset vastauksista, enköhän uskaltaudu kaasojen avustuksella sen oman kimpun väsäämään. Stocka onkin tosi helppo vaihtoehto kukkien hankkimiseen, ei edes tullut mieleen! :) Pitää alkaa googlailemaan erilaisia vaihtoehtoja, muutaman olenkin jo Style me pretty:n kautta löytänyt. Ja kiitos floristi-vinkistä. :)

   Poista
 5. Tuo kimppu on kyllä nätti ja erityisesti värit ovat aivan ihanat! Minä ajattelin tehdä kimppuni itse, ajattelin ylipäätään kaikki kukat hakea kukkatukusta (josta saa ostettua yrityksen tai yhdistyksne nimellä kukkia). Ja luonnonkukat ovat myös varsin varteenotettava vaihtoehto, tällä hetkellä niiden kestävyys on testauksessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkukistakin saa kyllä tehtyä yhtä jos toistakin upeaa! Etenkin kukkivat oksat ovat mielestäni tosi kauniita :)

   Ja kiitos kehuista :).

   Poista
 6. Upea lopputulos! Kukkien laatuun kannattaa panostaa, ja ne kannattaa muistaa tilata ajoissa, jos haluaa esim. näyttäviä, isoja mutta helppoja kukkia. Uskon, että aika moni kykenee tekemään kimpun ihan itse. Ja kyllä ne kestää just sen pari tuntia vihkimisen ja kuvien ajan :) ps. kannattaa tarkistaa just kukkien ulkonäkö ennen kimpun tekemistä. Rumat lehdet tai esim. ruusunnupun alla oleva vihreä lehtiosa kannattaa nyppiä pois ennen kimpun tekemistä. Terv. koti hortonomi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina :). Ja kiitokset myös hyvistä vinkeistä! Olen samaa mieltä, että aika monesta on siihen, jos aivan peruskimppua on hakemasssa.

   Poista