sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Aikuisten juhlat ja ilosuitsutusta mahtiskävijöistä

Ihan mahtavaa – blogini on päässyt 1000 luetuimman joukkoon Blogilistalla, vaikka matkaa mittarissa on vasta kuukausi. Kävijöitäkin on jo päälle 10 000. <3

Mää tykkään teistä.



Iso ja lämmin kiitos – olen ihan innosta hihkuen käynyt seuraamassa kävijämittaria ja hihkunut sulholle väliaikatietoja. Se ei valitettavasti ole asiasta ihan yhtä innoissaan (miehet ei vaan tajuu), mutta eipä tuo meikäläisen iloa haittaa.

<3


Mutta olihan minulla muutakin asiaa. Kutsupähkäily on tällä hetkellä (luojan kiitos) loppusuoralla, mutta nyt olisi vielä yksi ongelma – miten muotoilla kutsuun kauniisti, että juhlimme vain aikuisten kesken muutamia poikkeuksia (kuten kummilapsia, sisarusten lapsia ja mieheni lasta) lukuun ottamatta.



G18 on kaunis tila, mutta mikäli olisimme päättäneet kutsua kaikki vieraidemme lapset, olisi luvassa ollut aikamoinen kaaos. Kaiken kaikkiaan 25 pikkulasta pienessä, suljetussa (ja ehkäpä myös kaikuvassa) tilassa on aikamoisen kuumottavaa. Lisäksi tarjolla on jyrkkiä portaita ja hurjia kaiteita.

25 lasta tekee myös aikamoisen loven kutsuvieraslistaan, joka on valitettavasti rajallinen – kaikkia vain ei voi kutsua!



Tilan lisäksi myös juhlan luonteemme on sellainen, että lapset siellä tuskin viihtyisivät – ja me haluammekin juhlia pääasiassa aikuisten kesken + keksiä ohjelmaa aikusiten mielen mukaan. Pikkuiset kun eivät kuitenkaan jaksa istua nätisti paikallaan, eikä heiltä voi sitä odottaakaan. Mikäli lasten olisi mahdollista päästä vaikkapa ulos juoksemaan tmvs., ei tilanne olisi yhtä monimutkainen. Lisäksi juhlissamme juodaan alkoholia, enkä voi sietää ns. koko perheen juhlia, joissa isukit vetävät änkyräkännit ja äidit juoksevat lasten perässä heitä paimentaen.

Monta syytä, you know.

Mutta siis – miten te muotoilisitte asian, kun muutama (hääparille erityisen läheinen) lapsi on kuitenkin kutsuttujen listalla?

<3 Choco

10 kommenttia:

  1. Me ratkaistiin se näin: "Rajallisen tilan vuoksi juhlimme vain aikuisten ja kummilastemme sekä heidän sisarustensa kanssa." Noin 70 vieraasta 30 olisi ollut lapsia - no way!

    VastaaPoista
  2. Meillä on kutsussa teksti: "Huomioittehan ystävällisesti, että kutsu on osoitettu vain kuoressa nimetyille henkilöille." Ja kuoressa siis vaan vanhempien nimet. :) Meille tulee myöskin vaan kummipojat ja heidän veljet, eli neljä yhteensä, joista yksi on muutaman viikon ikäinen vauva. Ja lapset tullaan hakeen hyvissä ajoin pois, jotta vanhemmat saa viettää rennon illan. :)

    VastaaPoista
  3. Meillä ollaan lähdössä yksinkertaisesti siitä, että puhumme aiheesta kaikkien ystäviemme (joiden lapset eivät siis ole listalla) kanssa etukäteen aiheesta niin ei sitten tarvitse laittaa itse kutsuun mitään sepustusta :)

    VastaaPoista
  4. Meillä on vielä jonkun aikaa kutsujen lähettämiseen, mutta tätä samaa mietin itsekin. Meillä kyse on enemmän siitä, että olisi mukava että ihmiset tulevat ilman lapsia, ei siis täydestä lapsikiellosta.

    Pakko kehua sen verran että kaikki kolme vaihtoehtoa on nättejä tapoja hoitaa asia, etenkin kun vertaa johonkin foorumikeskusteluun aiheesta - siitä ei kyllä tullut hullua hurskaammaksi kun muotoilut oli toinen toistaan huonompia. Ensimmäinen versio sopii myös yksittäin kutsuttaville, jolloin ei tarvitse kirjoitella eri versiota, jossa on "Kutsu on yhdelle". Kätevää :)

    Meillä tosiaan kun ei ole kyse täydestä kiellosta niin tämänhetkisessä versiossa on paljon "mahdollisesti, toivottavasti, pretty please". Siitä tiettyjen lasten kutsumisesta olen itse ajatellut mainita, jottei kukaan pahoita mieltään enää häissä. Oma versioni on siis "Toivomme juhlistamme ensisijaisesti aikuisten juhlia. Sisarustemme lapset [koska meillä kummilapsetkin kuuluu näihin] on juhliin kutsuttu, mutta lähempänä asuvien toivomme mahdollisuuksien mukaan tulevan ilman lapsia." Meillä siinä mielessä menee mukavasti, kun sisaruksia lukuunottamatta kaikki lapsiperheet tosiaan on lähiseuduilla, ei tarvinnut keksiä muuta lapsiperheitä yhdistävää termiä.

    Paljon on näitä "jätä lapsesi mukavan hoitotädin hoiviin" -tekstejä, ja nekin hyvällä maulla toteutettuna on ihan ystävällisiä, mutta niissä pitää olla tosi tarkkana. Vaikka ehkä tää aihe loppujen lopuksi on sellainen, että toiset suuttuu oli sanamuoto mikä tahansa ja toiset on vaan tyytyväisiä.

    VastaaPoista
  5. Öh, siis _toinen_ versio sopii myös yksittäin kutsuttaville...

    VastaaPoista
  6. Projektina häiden puolella kirjoittelin aiemmin tästä aiheesta. Toivottavasti täältä löytyy jotain vinkkiä: http://www.projektinahaat.fi/haaartikkelit/juhlimme_aikuisten_kesken/ :)

    VastaaPoista
  7. Jennin versio tuntuu sopivan meille kuin nakutettu, joten voi olla että käytämme sitä :).

    Kiitos muillekin vinkeistä ja turinoista!

    VastaaPoista
  8. Tai ehkäpä sittenkin Belle&Sebastianin versio – onpas hyvä valita monesta onnistuneesta versiosta. Tämä nimittäin hiukkasen ahdistaa – ärsyttää, jos ihmiset vetävät herneen nenuun aiheesta. :/

    VastaaPoista
  9. Me saatiin juuri hääkutsu, jossa luki info-osan lopussa "ps. Aikuisten juhlaan on kutsumme tää, jääväthän lapset kotiin leikkimään".

    Minusta aika nätisti esitetty :)

    - Marja-Liisa

    VastaaPoista
  10. Ja yleensä vaikka kutsussa mainitaankin että lapset voi jättää kotiin, niin silti joku joutuu ottamaan sen lapsosensa matkaan.

    VastaaPoista