lauantai 28. tammikuuta 2012

Lauantai = tapasnight!

Olen kokkailijana jokseenkin luova, koska juuri sellainen teen jotain, mitä kaapista löytyy -tyyppinen touhu sopii minulle varsin loistokkaasti. Leipomisessa olenkin sitten ihan superhuono, koska siinä improvisointi on ihan järjettömän hankalaa (ainakin minulle, ei ehkä Martha Stewartille).

Lauantain leffaillan ratoksi tein meille romanttisia tapaksia, eli ts. jämäruokaa. On vaan parasta viettää iltaa ihan kaksistaan ilman mitään erityistä tekemistä. Voi vain kölliä, jutella ja olla möllöttää <3.

Näitä iltoja pitää muistaa viettää vielä 35-, 55- ja 85-vuotiaanakin, vaikka olisi kuinka kiire ja sitä rataa.


Äiti osti meille tulppaaneja. <3 Kevät tulee kohta!

Chocon jämätapakset

Juuston loppuja lautaselle muka nätisti aseteltuna
Ruissipsejä katkarapudipillä
Bruchetta mozzarellan ja balsamico-sipulin kera
Kakkapullia chili-tomaattikastikkeella
Suklaata <3 ja muutama lasi hyvää viintä

Muutamien ruokien reseptit löydät alta. 



Millonkohan mä muuten opin muistamaan, että sitä tarkennusta on muistettava ajatella kun ottaa kuvaa? Näissä kummassakin kuvassa on tarkennukset jossain ihan... :D


Kyllä, ne näyttävät kakkavääkylöiltä, mutta eivät ne ole sitä. Minilihapullia eli kakkapullia, olkaa hyvät. 

Ja tämä elokuva oli tänään listalla – ihan perusdraama, ei mitenkään erikoinen mutta menee hyvässä seurassa ;). 


Bruchetta mozzarellan ja balsamico-sipulin kera


- Vaalea leipää viipaleiksi leikattuina (ei kannata tehdä liian paksuja paloja)
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- mozzarellaa
- balsamicoa
- punasipulia
- sokeria

1. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kulhoon. Lorauta päälle reippaasti balsamicoa ja oliiviöljyä, sekä sirottele päälle sokeria. Laita jääkaappiin marinoitumaan.

2. Paahda leivät kuumalla pannulla oliiviöljyn kera + mausta mustapippurilla ja pienellä suolaripauksella.

3. Asettele leivät lautaselle, viipaloi päälle hieman mozzarellaa ja asettele lusikallinen punasipulia.

4. Ole iloinen – sinulla on nyt lautasellinen valmista herkkua!

Katkarapudippi ruissipseille

Katkarapujen sijaan tähän voi laittaa mitä tahansa – kalaa, kanaa, lihaa, kasviksia – you name it! Omassani oli katkarapuja ja suolakurkkua tällä kertaa, koska niitä nyt sattui sieltä kaapista löytymään.

- Katkarapuja
- Suolakurkkua
- Kermaviiliä
- Sitrunaamehua/ sitruunapippuria
- Sinappia
- Mustapippuria/ suolaa

1. Sulata katkaravut kuuman veden alla + huuhtele sen jälkeen ne vielä kylmällä vedellä. Puristele ylimääräinen vesi pois ja leikkaa katkat pieneksi leikkuulaudalla.

2. Kaada pikkukatkiaset kuppiin ja lisää sinne suolakurkkua (tai mitä nyt sitten ikinä haluatkin lisätä). Päälle puoli purkkia kermaviiliä ja mausteet – laita tekeytymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kakkapullat chili-tomaattikastikkeessa

- Jauhelihhaa
- Sipulia
- Mausteita oman maun mukaan (esim. klassinen pippuri-suola käy just hyvin)
- Avaa jääkaappi ja löydä sieltä kätevästi valmiskastike. Unohda omat sorvailut ja käytä eineskastiketta ilolla.

1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

2. Pilko sipuli pieneksi ja sekoita se jauhelihan joukkoon.

3. Muotoile taikinasta omin pikkukätösin pienen pieniä lihapullia

4. Työnnä pullat uuniin ja odottele sellaiset 10 minuuttia niin, että pullat ovat juurikin kakkapullien näköisiä.

Enjoy!

<3 Choco

Ps. Niin pitikö juoda punaviiniä sohvalla, häh – pitikö?

Pah.

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttää hyvältä. :) Yhteiset leffaillat murun kanssa on kyllä maailman parasta! <3

    VastaaPoista
  2. Sinut on haastettu, tsekkaahan blogini ;)

    VastaaPoista