maanantai 5. maaliskuuta 2012

GoFatGo-ruokavalio

Tänään näitä päivityksiä näyttääkin tulevan enemmän kuin tarpeeksi.

Ajattelin postata teille vielä Jutta Gustafsbergin GoFatGo-ruokavalion jos jokunen morsian painii morsiuskilojen kanssa – tällä ruokavaliolla niitä saa nimittäin kulumaan, jos vain sinni riittää ruokavalion noudattamiseen.

Liikuntaa kannattaa harrastaa, mutta lähinnä salitreeniä. Aerobista suositeltiin muistaakseni vain nopeana kävelynä noin 2–3 x 45 minuuttia/ viikko, heti aamusta ja tyhjään vatsaan. Tosin itse huomasin jo viikon kuluttua, vaikka liikuntaa ei tullutkaan aivan liikaa harrastettua – olo oli timmimpi ja vyötäröltä lähti kolme senttiä viikon aikana, vaikka normaalipainoinen olenkin.



Fitfarmin GoFatGo-ruokavalio Jutta ja superdieetit -ohjelman sivuilta:


GoFatGo-ruokavaliot on tarkoitettu miehille tai naisille jotka haluavat polttaa läskiä vartalosta. Kyseessä on kompromissidieetti, joka soveltuu näin ollen kaikille painosta riippumatta. Tämä ruokavalio on tarkoitettu naisille.
Aamiainen
45g kaurahiutale
100g raejuusto, rasvaton
150g mehukeitto, sokeroimaton / 100g pakastemarjoja
+Fast Omega3 2kpl
Lounas
100g kana / 100g naudanliha max 10% / 100g kala
50g kananmunanvalkuainen / 25g raejuusto, rasvaton
200g vihanneksia vapaavalinnaisesti
10g oliiviöljy
Välipala
1kpl Pro-Fx lo-carp bar / 40g Fast Dietmix / 250g maitorahka + 100g pakastemarjoja
Päivällinen
100g kana / 100g naudanliha max 10% / 100g kala
40g riisi / 40g pasta / 170g peruna / Real-täysjyväleipä 2 viipaletta
200g vihanneksia vapaavalinnaisesti
Iltapala
250g maitorahka / 150g raejuusto, rasvaton
150g mehukeitto, sokeroimaton / 100g pakastemarjoja
10g vehnälese
+Fast Omega3 2kpl
Palautusjuoma (heti välittömästi treenin jälkeen, vain treenipäivinä)
40g Fast Dietmix
Rasvanpolttoon
Fast Burner 2-3 kapselia aamulla ja 2-3 kapselia iltapäivällä
Fast Green tea 1 kapseli aamuisin
Yllä olevat valmisteet tukevat ja tehostavat dieettiä ja sen onnistumista. Ne eivät ole välttämättömiä tulosten saavuttamiseksi.
Pyri vettä juomaan tasaisesti koko päivän ajan ja minimissään 3 litraa. Aamulla heti herättyäsi juo tyhjään mahaan vähintään 0,3 litraa vettä.
Ateriaväli minimissään 2 h ja maksimissaan 4h.
Jos jokin ateria jää väliin jostain syystä, korvaa se Fast Dietmix 40g drinkillä tai Fast Pro-fx low carp patukalla.
Lisäksi olisi hyvä hankkia monipuolinen monivitamiini-valmiste sekä magnesiumlisä päivittäiseen käyttöön. Noudata annosohjeita.
Käytä mausteita (ei saa sisältää sokeria eikä suolaa) runsaasti ja varsinkin tulisia mausteita olisi niiden termogeenisen vaikutuksen takia hyvä käyttääkin. Samoin käytä suolaa ruuissa, koska natrium on erittäin tärkeä koko prosessissa. Lisätyn suolan määrä 3-4g/pv.
<3 Choco
Ps. Turha muuten pelätä, että tuota ruokavaliota/ treeniä noudattamalla muuttuu hirmuiseksi lihaskimpuksi – ei kyllä onnistu. Sen sijaan kiinteymistä ja timmiytymistä tapahtuu justiinsa hyvin.

Pps. Se vielä sanottakoon, että ruokavaliosta ei kannata muokata "omanlaistaan" tai tehdä siihen muutoksia, sillä silloin kehosi ei välttämättä reagoi siihen halutulla tavalla. 

18 kommenttia:

  1. Onkohan tuollaista ruokavaliota olemassa kasvissyöjille? En nimittäin tiedä miten tuota lähtisin tosiaan itse muokkaamaan ilman lihoja. Ja tuo vesi tyhjään vatsaan. Hui. Juon kyllä päivittäin useamman litran vettä, mutta aamulla tulee paha olo välittömästi, jos tyhjään vatsaan vetäisen lasillisenkin. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syötkö Varpunen maitotuotteita tai munia? Esim. Soijasuikaleilla voi korvata lihaa, mutta niissä on hiilareita paljon enemmän kuin lihassa, vaikkakin protetiinia löytyy ja myöskään rasvaa ei ole juurikaan, kun niitäkin pitäisi hyvälaatuisena hieman saada.

      Poista
    2. Tästä on valitettavasti vain tämä yksi versio, mutta kasvissyöjä voi varmaankin kokeilla esim. papuja/ soijaa/ munia tmvs. Lihaahan tuossa syödään proteiinin vuoksi, eli kaiketi voi korvata runsasproteiinisella/vähärasvaisella vaihtoehdolla.

      Huomenna alkaa morsiuskuuri again, koska täällä on lipsuttu hieman takaisinpäin vaakalukemissa. Viimeisen illan Mäkkärimätöt, seuraavat sitten toukokuussa :D.

      Poista
    3. Tsemppiä kovasti! (: Kerrohan miten dieetti/ruokavalio etenee! Minäkin aion ottaa tiukemman linjan tässä keväällä kuukauden ajaksi ja mennä ihan pilkulleen. Tulee tosin syötyä koko ajan suurinpiirtein tämän ruokavalion ateriarytmin mukaan, kuitenkin siten, että olen lisännyt proteiinin määrä aika paljon.

      Poista
  2. Soijaa syön jonkin verran, kananmunat ja mainotuotteet ovat peruskauraa. Papuja en voi syödä ollenkaan, mikä on kyllä kasvissyöjälle aika olennainen puute. Mutta voisin kokeilla näillä vinkeillä... sitten kun saan aikaiseksi. Ehdin varmaan löllöytyä jo monta kertaa ennen häitä, joten parempi ottaa se loppukiinteytys suosiolla loppukevääseen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ottaa www.fineli.fi suunnaksi ja sieltä eikun vertaamaan millä aineilla saat korvattua lihan siten, että ravintoarvot pysyy suurinpiirtein samana (: En minäkään syö lihaa (paitsi sitä isän pyytämää riistaa silloin tällöin), mutta syön aika paljon kalaa ja tosiaan nuo soijasuikaleet on tosi hyviä, joten ei ole ollut ongelmia kun olet itsekin tällä ruokavaliolla ollut iät ja ajat!

      Poista
  3. Tää on kyllä sitten hyvin väliaikainen kevennys. Perustuu fitness-urheilijoiden kisadieettiin. Itse olin kaverin kanssa ns. "myötätuntodieetillä" jonkun aikaa kun hän dieettasi kisoihin. Ei lopulta päässyt koko kisoihin kun ei ollut ehtinyt saada lihasta tarpeeksi. Mutta siis, dieetti toimi kyllä, mutta heti kun palasi takaisin normaaliin, niin kaikki takas. Että olen kyllä edelleen sitä mieltä että hiljaa hyvä tulee, ja kilotkin pysyy poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös mulla näin sivustaseuraajana samanlainen kokemus :) Eli pian kun dieetin lopetti niin kaikki takas. Paljon paremmin mun mielestä pysyy kilot poissa ja kroppa timminä kun keskittyy enemmän siihen liikkumiseen (aerobinen+lihaskunto) ja pitää ruokavalion liikuntaa tukevana ja kalorit kurissa.

      Tässä ihan nyt vaan esimerkkinä: Kävin kolmen kuukauden ajan 6h viikossa salilla kolmena päivänä viikossa joista fifty-fifty oli aerobista ja lihaskuntoa. Kolmessa kuukaudessa multa (normaalipainoiselta) lähti 5kg kun asetin vielä jokapäiväiseksi kalorivajeeksi 300kcal ja silti pidin joka lauantai hirveän herkkupäivän jolloin kalorit meni yli ja reippaasti. Kiinteytyminen oli myös ihan silmin nähtävissä varsinkin reisissä, vatsan seudulla ja käsivarsissa. Laihtumisen huomasi erityisesti kasvoista, lantion seudulta ja reisistä.

      Jossain vaiheessa sairastuin enkä käynyt salilla enää ollenkaan. Söinkin ihan kaikkea mahdollista ja paljon enemmän kaloreita päivässä kuin mitä kulutin. Mulla meni kuitenkin tällä tahdilla jopa vuosi siihen, että painoa tuli takaisin n.3kg.

      Tää Jutan dieetti tuntuu olevan nyt joku trendi, mutta tokihan se on ihan hyvä jos pitää saada supernopeasti tuloksia eikä niiden pysyvyys ole se pääasia esim. hääpäivää varten :)

      Poista
    2. Oukei. Ei sit kyllä ole mun juttu. Taidan jatkaa tätä kevyttä painonpudostus hiljaksiin ja ihan rauhassa ilman mitään spurtteja. En aio rääkätä itseäni, jos palaan sitten takaisin lähtöruutuun heti kun lipsuu. :/

      Poista
  4. Useimmat muut dieetit/elämäntavat on sellaisia että niiden kanssa pystyy elämäänkin, mutta tämän kanssa ei pysty elämään pidempiä aikoja. Sun on pakko ruveta syömän normaalisti jossain vaiheessa, jolloin tuloksetkin häviää. Mä ymmärrän sinänsä, että hääpäivänä halutaan näyttää sikahyvältä ja sitä varten laihdutetaan, mutta onko siinä järkeä, että vetää ensin hotonmoisen dieetin, niin että on sitten hääpäivänä vatsa kipeänä kun syö normiruokaa ja heti häiden jälkeen lihoo takaisin? Eikö olisi viisaampaa laihtua terveellisesti ja järkevästi pysyvämmin, niin että sä voit hääpäivänä herkutella huoletta ja pystyä nauttimaan siitä hääpäivästä ilman vatsanpuruja ja oelkoa siitä, että kaikki laihduttamat kilot tulee takaisin. En mä ainakaan haluaisi laihduttaa vain häitä varten, kyllä mä haluaisin sitten laihduttaa ihan normaalia elämää vaten.

    Lisäksi mulla on tää ompelijan näkökulma aiheeseen, miten ihmeessä kaikkien morsiamien puvut krjataan jos kaikki alkaa tällä dieetille, mitään ei voi aloittaa ajoissa, koska kavennuksen saa tehdä monta kertaa jos dieettiä ei lopeta, ja jos lopettaa kesken korjausten, niin hups, puku onkin iso. Sitten suurennetaan. SE tarkoittaa että kaikki puvut pitäisi korjata vasta vikalla viikolla, ja minkään ompelimon kapasiteetti ei riitä sellaiseen.

    Anteeksi, humaak musta että oon vähän skeptinen :D

    VastaaPoista
  5. Useimmat muut dieetit/elämäntavat on sellaisia että niiden kanssa pystyy elämäänkin, mutta tämän kanssa ei pysty elämään pidempiä aikoja. Sun on pakko ruveta syömän normaalisti jossain vaiheessa, jolloin tuloksetkin häviää...

    Ihmettelen suuresti tuota yllä olevaa kommenttia ja erityisesti noita sanoja, jotka otin tämän oman viestini alkuun. GO FAT GO- diettiihän sisältää aivan tavallisia ruokia ja ihan kohtuullisia määriäkin. En ole koskaan noudattanut tuota diettiiä, mutta aika lailla samoja ruokia tulee silti syötyä eli perus kasviksia, lihaa, rahkaa, puuroa jne. Niin mikä tekee tuosta ruokavaliosta sellaisen ettei sen kans voi elää!? En oikeastaan edes kutsuisi sitä dietiksi, vaan terveelliseksi elämäntavaksi...Ihmettelen vaan, että mitä te muut sitten yleensä syötte? :D

    En siis mitenkään tarkoita olla ilkeä, vaan eikö tämä ole juuri se säännöllinen terveyspainotteinen ruokavalio johon jokaisen pitäisi pyrkiä ja tietenkin voi pitää esim. yhden herkkupäivän per viikko (joka muuten vain buustaa aineenvaihduntaa jos syö muuten terveellisesti) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikkei lainaamasi kommentti ollut minun niin pakko kommentoida. Olen nyt laiska, mutta koska olen samalla linjoilla on seuraava pätkä lainattu blogista Pure Energy:

      "Miltä kuulostaa?
      No, kyllä varmasti laihtuu, uskoisin. Syödäkkin saa, ei tarvitse elää pelkällä kaalisopalla kolmea viikkoa. Mutta mitäs sitten tämän jälkeen? Kyseessä on dieetti, ei elämäntapamuutos. Sen jälkeen pitäisi osata kuin taikaiskusta ylläpitää terveellistä elämäntapaa ja löytää se sopiva tasapaino omassa ruokavaliossa. Vaikka tämä dieetti ei sisällä mitään "kaalisoppahullutuksia" niin tosiasiahan on, että tällainen ruokavalio on hyvin askeettinen suurimmalle osalle meistä eikä siitä ole siksi ns. normaaliksi ruokavalioksi, hyväksi pohjaksi kylläkin. Todellinen ruokavalioremontti tehdään siis tosiasiassa vasta dieetin jälkeen, jotta tuloksista saadaan pysyviä. Mutta tehdäänkö sitä? Valitettavan usein käy ns. jojo-ilmiö eli paino pompsahtaa dieetin jälkeen takaisin ja ylikin mistä lähdettiin liikkeelle. Se ei ole terveellistä laihduttamista.

      Kelle tällainen dieetti sopii?
      Sanoisin, että niille kellä terveelliset elämäntavat ovat jo hanskassa, mutta jotka tarvitsevat pienen korjausliikkeen elämässään. Niille, jotka varmasti tietävät kuinka on hyvä jatkaa dieetin loputtua. Tosin siltikin on vaara yltiöpäiselle mässäämiselle dieetin loputtua. Elimistöllä kun on paha tapa ottaa tilaisuuden tullen miinuskalorit takaisin ja vieläpä korkojen kera. Se on aina nopean painonpudotuksen riski."

      Poista
  6. Todella hyvä "dietti", jaksaa hyvin eikä tarvitse nälästä kärsiä! Yhdeksättä viikkoa mennään ja 7,5 kg on poissa.Läskit lähtevät, mutta lihakset säilyvät (kuntosalilla 5krt/vko). Suosittelen! Tiedän monia, jotka ovat laihduttaneet tällä ruokavaliolla ja ovat tavoitepainossaan pysyneet.
    Tietystu paino nousee jos palaa samaan vanhaan ruokavalioon, mutta en meinaa enää sokerilla ja valkoisilla jauhoilla mässäillä!!! Kävin kyllä ennen diettiäkin kuntosalilla yht´lailla, mutta ruokavalio on tärkeempää painonhallinnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä – tällä saa ihan tosi hyvin tuloksia, jos vaan jaksaa pysyä. Ja noihin edellisiin kommentteihin on sanottava sen verran, että tämä on melko normaali ruokavalio, jos vain kasvattaa annoskokoja. Mikäli palaa entisiin tapoihin ja syö epäterveellistä ruokaa, tulevat kilot takuuvarmasti takaisin. Runsaasti kasviksia ja täysjyvää, niin ei pitäisi tulla liikakiloja :).

      Poista
  7. Tuo on muuten se vanhempi ruokavalio, uudessa joitain muutoksia ja tuosta puuttuu se suolan määrä kokonaan. Oisko se ollut tl/pv, en tarkkaan muista kun siitä on jo aikaa kun itse tällä olin. Mutta sitä kuitenkin piti päivässä tietty määrä olla.
    Uudessa ohjeessa on mukana mm. leipää. Itseltä lähti tuon avulla n.5kg.

    VastaaPoista
  8. Huomasin että täällä oli kommentoitu sanomisiani. En tarkoittanut, etteikö vastaavanlaisella ruokailutavalla voi elää, itsekin teen niin (vaikkakin mun ruokarytmini ei ihan pysy oikeana työni takia), mutta kukaan ei voi elää koko loppuelämäänsä vajailla kaloreilla, kyllä se energia jossain vaiheessa loppuu. Tämä on dieetti, koska siinä on vedetty kalorit minimiin, jos kalorit kulkee normaalissa, niin sitä voidaan kustua elämäntavaksi. Jokaisella on tietysti omat tarpeensa aktiivisuuden ja työn laadun välillä. Kotona löhöpäivää viettävä ei voi syödä samalla lailla kuin esimerkiksi raksahommia tekevä.

    No joo, en mäkään tyrmää tälläisia jos niissä on ajatuksena ottaa elämään ryhtiliike, mutta jos homma menee niinkuin se valitettavan usein menee, että huonosti syövä päättää kokeilla -> laihtuu -> lopettaa jossain vaiheessa -> kaikki kilot takaisin plus vielä vähän ekstraa, niin ei se kauhean järkevältä kuulosta. Worst case scenario. Mä oon sellainen piruja seinille maalaava, mutta toisaalta, mä näen sitä joka päivä, mitä ihmedieetit tekee ihmisille. Ja sitten mä ensin suurennan, sitten kavennan ja joskus vielä suurennan pukua. Onneksi sitä ei tarvitse ihan jokaiselle puvulle tehdä.

    VastaaPoista
  9. Hei!

    Entä jos raejuusto ei mene alas millään? jätetäänkö se pois ja syödään muuta enemmän, vai? :)

    VastaaPoista
  10. Onko tässä vain yhden päivän ? tai kuuluuko tätä seurata esim. Viikon ajan ? ole. Juuri ostanut fast burner kapseleita ja kuntosalilla käyn, ruokavlio vielä kuntoon ni pitäis olla good to go!

    VastaaPoista