maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kysyttävää floristilta?

Mahdottoman taitava floristi ja sokerileipuri Tekla Wannas seuraa kukkatrendejä tarkasti: Tällä hetkellä etenkin tuoksuvat hääkimput ja syötävät kukat (vaikkapa sitten hääkakussa) ovat nousevia trendejä – ja meikäläisestä niin ihania ideoita!


Tuoksuva morsiuskimppu. <3

– Rapakon takana makuja käytetään lähinnä erilaisissa makeisissa, kuten tikkareissa ja sokerivaleituissa karamelleissa. Jonkin verran kukkien makuja löytyy myös cup-cakeissakin, eli kuppikakuissa. Kukanmakuisissa kuppikakuissa ruusu on yleisin maku, luultavasti siksi, että ruusuvettä on helposti saatavilla. Kevään ollessa pidemmällä, syreeni on varmasti mielenkiintoinen maku myös karamelleissa, Tekla kertoo blogissaan.


Lumimarjaa kimpussa. Vaikka kuinka ihana idea.
Itse olen ihan erityisen ihastunut ajatukseen tuoksuvasta hääkimpusta. <3 Teklan mukaan monet kukat ovat niin pitkälle jalostettuja Suomessa, että niistä puuttuu tuoksu – siksi kimppuun on ihana sekoittaa vaikkapa laventelia tai eukalyptusta.

– Eräs ystäväni meni noin kuukausi sitten naimisiin ja hänen kimpustaan löytyi mm.minttua, eukalyptysta, vuorimäntyä, lipstikkaa, koiruohoa... Paljon tuoksuja, paljon erilaisia yrttejä ja vihreitä. Kimpusta haluttiin luonnonmukainen, hivenen niittymäinen ja tuoksuva!, Tekla kertoo.


Laventelitikkareita karkkibuffaan?

Kukkia tikkarissa!


Ruusunmarjasta saa vaaleanpunaisia tikkareita.

Taitava Tekla lupasi vastailla lukijoiden kysymyksiin kukkiin liittyen, joten jos mieltäsi painaa jokin pähkäilyn arvoinen kyssäri, niin jätäthän kommenttia tähän postaukseen!

Nyt on hyvä tilaisuus kysyä mitä vain kirkon tai juhlapaikan koristelusta, hääkimpusta nyt puhumattakaan. Niin ja muistakaahan, että Tekla on myös sokerileipuri :).

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kaksi (2) kipaletta tuoretta Häät-lehteä ja kyselyaikaa on 25.4. asti.

<3 Choco

Ps. Kuvat Teklan blogista, ylimpien kuvien kuvaajana Juha Sompinmäki
Pps. Lisätietoa syötävistä kukista löytyy täältä

6 kommenttia:

 1. Upeita nuo tikkarit! Enpä ole ennen nähnytkään. :)

  VastaaPoista
 2. No mullahan olis kyllä kysyttävää! :D

  1. Voiko pöytäkoristekimput laittaa turvallisin mielin pöytiin jo juhlaa edeltävänä iltana, kun häät on elokuussa vanhassa kivitalossa?
  2. Saako tavallinen pulliainen ostettua kukkia kukkatukusta jos on niin hullu, että haluaa itse tehdä omat kukka koristeensa? Tuleeko edes edullisemmaksi kuin tilata kukat floristilta?
  3. Niksejä kestävien kimppujen (maljakoihin) rakentamiseen?
  4. Mitkä kukat ovat ns. sesongissa elokuun alkupuolella?

  Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Tuohon Annikan neloskysymykseen minäkin haluan vastauksen :D ! Minkä mallinen kimppu on nyt muotia? Itse olen törmännyt niihin pisaran mallisiin. Itse olen joskus ajatellut pellavaa ja ruiskaunokkia kimppuun, mutta mitä muuta? Jos pöytään haluaa matalan asetelman niin kuinka lähelle ja miten/turvallisesti tuikkuja voi asettaa. Joissakin kuvissa olen nähnyt, että on ollut suoraan kimpun alla lasikipossa O.o

  VastaaPoista
 4. Annikan kysymys nro 2 kiinnostaa erityisesti minuakin. Pöytäasetelmat olen suunnitellut sen verran yksinkertaisiksi, että osaisin ne itsekin toteuttaa..

  Lisäksi olen pohdiskellut noita kukkien tuoksuja.. Osa liljoista tuoksuu, osa ei. Fuksian värisiä liljoja näkyy todella harvoin kukkakaupoissa, saahan niitä kuitenkin jostain? Ja tuoksuuko fuksian värinen lajike?

  VastaaPoista
 5. Minulla on häät heinäkuussa ja mummoni kertoi minulle ettei pionit ole sesongissa silloin :( Onko hän oikeassa? Sesonkikukat kiinnostavat hintojen mutta myös ympäristöystävällisyyden takia. Onko mitään pionimaisia kukkia vaihtoehtona?

  Toinen kysymys liittyy kissankelloihin. Ne ovat minun lempparikukkani, mutta ne ovat varmasti liian hentoja hääkimppuun(?) Onko mitään vaihtoehtoja niille? Saako niitä edes floristilta vai löytyvätkö ne ainoastaan luonnosta? :)

  Varsinkin kissankello-kysymys mietityttää, joten olen tosi kiitollinen ihan mistä vaan vastauksesta :)

  VastaaPoista
 6. Kaksi kysymystä:
  1. Mitä kukkia suosittelet heinäkuun häihin kun teemaväreinä olisi vaaleanpunainen, valkoinen, harmaa ja musta? Lähinnä kukissa sitten tuo vaaleanpunainen ja valkoinen. Teemamme on vintage henkinen. Mitkä kukat teemaan sopisi?
  2. Jos haluan hieman muuttaa teemavärejämme ja haluaisin kimppuuni lempikukkaani pionia, olisiko se mahdollista Suomessa?

  VastaaPoista